Locul în care abia aștepți să ajungi, într-un loc plin de energie pozitivă și vibeuri faine.

0728 045 623 str. T. Vladimirescu nr.22, Cluj-Napoca Mon - Fri 7.00 - 22.00; Sat - Sun 10.00 - 18.00
Follow Us
Image Alt

Cycling

Cycling

De ce să participi la clasele care implică exerciții pe biciclete staționare pe ritmuri de muzică? – pentru că este motivant, este o formă excelentă de a va pastra tonusul muscular, dar și sănătatea inimii, fiind un bun exercițiu cardio, are un efect pozitiv asupra plămânilor, crescând ventilația pulmonară, ajută la eliminarea toxinelor din corp, și pentru că va ajuta să vă destindeți pe diferitele ritmuri de muzica.

 

Hill – Profil similar cu o cursa mai lunga prin munti, ce are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular si a fortei specifice dar mai ales asupra rezistentei musculare locale. Intensitatea cardiaca este cuprinsa in intervalul 75-85% . intrucat simuleaza o urcare continua pe parcursul careia este necesara rezistenta, clasa este in acelasi timp si o provocare mentala.

 

EI – Extensive Interval Acest profil este structurat pe intervale. Un interval situeaza intensitatea cardiaca intre 65 si 85 % avand o un raport de 2:1 intre activitate si pauza activa. Acest lucru inseamna ca ne odihnim activ la 65 % intensitate cardiaca jumatate din timpul pe care il muncim la 85%. Profilul prezinta teren variabil, dezvolta capacitatea aerobica si sistemul cardiovascular

 

 

Fartlek – Este profilul cunoscut drept “clasa surpriza “ intrucat simuleaza un teren necunoscut ce poate imbina terenul drept cu urcari de dealuri. Astfel, se dezvolta capacitatea aerobica, alternand intre zona aerobica mai redusa si cea intensa. Traseul antreneaza metabolismul grasimilor si al carbohidratilor iar intensitatea cardiaca este cuprinsa intre 65-85%.

 

HEE – High End Endurance – Este profilul cunoscut ca zona de dezvoltare a sistemului cardiovascular. Cursa reprezinta un traseu predominant in zona aerobica intensa, intensitatea cardiaca fiind situata in intervalul 75-85%. Se simuleaza o imbinare de teren drept cu cel de urcare a dealurilor.